Grenzen bewaken:
heel veel handvatten!

Hoe lekker is het om elke dag fit en fluitend naar je werk te gaan en met een opgeladen accu alle ballen in de lucht te houden, flinke stappen vooruit te komen en lol te hebben met collega’s.

Helaas is de praktijk vaak anders. Zoals Petra die bij een klein, maar snel groeiend IT bedrijf werkt. Zij is verantwoordelijk voor aansturing van het officemanagement, voor alle HRM en Arbo taken en daarbij is ze ook nog Personal Assistent van de algemeen directeur.

Toen het bedrijf klein was, lukte het combineren van deze taken allemaal nog wel. Ondanks de snel uitdijende organisatie, probeert ze alle ballen van haar navenant uitdijende takenpakket in de lucht te houden.

Het probleem is vaak dat we denken dat we onszelf moeten oprekken, dat ‘het’ erbij hoort. We zien het als een zwaktebod om aan te geven dat het zo niet langer kan. Ondertussen gaan we fors over onze grenzen heen.

Als je je grenzen bewaakt, zie je eerder en beter wat er nodig is en wat je te doen staat. Dit lukt alleen goed als je genoeg energie in je accu hebt en voldoende ontspannen bent. Ontspannenheid geeft overzicht. En pas vanuit overzicht leg je prioriteiten en relativeer je irreële gedachten als “ik moet door”, “ik moet dit doen” en “het kan niet anders”.

In mijn boek “Nooit meer burn-out! – in drie stappen leren genieten van werk en leven” leer je hoe je dat voor elkaar krijgt. Het geeft inzicht en ontzettend veel handvatten hoe je je grenzen bewaakt en hoe je energie krijgt en blijft houden. Het is niet alleen om van een burn-out te herstellen, maar ook om het te voorkomen.

Op dit moment rolt de 5e druk van de pers en kun je het boek weer bestellen!

Nooit meer burn-out: heel veel handvatten!

“Heb er erg veel aan! Het is allemaal zo herkenbaar wat er in staat. Heel veel handvatten. Heb het nog niet uit, maar heb er al zoveel hulp aan gehad. Echt een topboek! "

"Ik vind het boek heel praktisch in het gebruik en er staat ook een hoop informatie in die ik in andere boeken niet heb kunnen vinden. Het is ook heel fijn dat er in het boek ruimte is om te schrijven en zo beter te kunnen reflecteren. Anita, ontzettend bedankt voor dit waardevolle cadeau dat ik zal koesteren!"

"Een dergelijk opdrachtenboek zou eigenlijk standaardlectuur voor huis-en arbo artsen moeten zijn. Mijn complimenten aan de auteur."

Vind je het prettig om de innerlijke criticus stil te krijgen of drammerige gedachtenals “nog even snel dit afmaken” te doorbreken dan nodig ik je graag uit voor een gesprek

In dit gesprek krijg je persoonlijke inspiratie, ideeën en kennis aangereikt over de mogelijkheden om fit en fluitend naar je werk te kunnen gaan. Ik help je graag. Stuur een reply op deze email en vraag een gesprek aan.
Bellen mag natuurlijk ook: 075-77 202 56.

Op een fitte werkdag!

Anita Roelands

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor manager en professionals die hun accu gevuld willen houden en hun stress en werkdruk de baas blijven, zodat ze met plezier hun werk kunnen doen en ook nog privétijd overhouden..

Wil je meer artikelen ontvangen met tips hoe je stress en werkdruk de baas wordt en je accu gevuld houdt, zodat je fit en fluitend naar je werk gaat? Meld je dan in de rechterkolom hiernaast aan voor de nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book "Burn-out ontmaskerd" vol met tips en handvatten hoe je een burn-out kunt voorkomen. (persoonlijke gegevens blijven vertrouwelijk en worden niet doorgegeven aan derden)

 

Wil je dit artikel delen op LinkedIn of Facebook?