Workshop burn-out en het natuurlijke Oude weten

Burn-out en het natuurlijke Oude Weten
Inspiratie en professionele voeding die verder gaat. 

We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Einstein 

Wanneer?
22, 23 en 24 september 2024 tussen 9.30 en 17 uur

Zich verdwaald en ontredderd voelen en uitgeput zijn, een diep falen en met lege handen komen te staan, een gevoel van betekenisloosheid en van eenzaamheid en afscheiding. Dit soort gevoelens vormen vaak een onderliggende laag bij Burn-out. Niet makkelijk en tegelijkertijd zit in deze onderlaag een grote transformatieve kracht verscholen. 

Hoe herrijst je client als een Phoenix uit de as van de burn-out. Burn-out krijgt meer zeggingskracht als er breder en dieper gekeken kan worden, voorbij het (quick) fixen, maar ook verder dan de psychologisch, emotionele overlevingsoorzaken. 

Als je, zoals bij burn-outthematiek het geval is, in de overlevingsstand staat, dan is er wellicht in eerste instantie weinig ruimte voor zingevingsvragen. Deze vragen kunnen ondergesneeuwd raken als de nadruk in de gesprekken ligt op de grote emotionaliteit, het leren ontspannen, de lichamelijke klachten, het herstel daarvan en succesvolle re-integratie terug de maatschappij in. 

Onze ervaring is dat deze existentiële dimensie echter impliciet meekomt de therapie- of coachruimte in

Cliënten zoeken, al dan niet uitgesproken, naar een passender bestaansrecht bij deze soms existentiële leegte. Een andere bodem om op te staan of een diepere grond om in te wortelen. Ze worden er zachter van, speelser, geïnspireerd en avontuurlijker.

Vragen die klinken zijn overpeinzingen als Wie ben ik? Doe ik ertoe als ik niet meer lever wat men van mij verwacht?  Wat ik van mezelf verwacht? Wat is dan het perspectief? Waar wil ik voor leven? Wanneer heb ik betekenis? Wat drijft mij? Wat zijn mijn ziele kwaliteiten? Wat zijn mijn bronnen? Wat is mijn bestemming?  
Deze meer existentiële laag geeft belangrijke lange termijn helingsrichtingen.

Voor wie is deze driedaagse bedoeld?
Deze driedaagse is bedoeld voor hen die werken met burn-out cliënten en naast de praktische, lichamelijke en emotionele/psychologische laag, een existentiële verdieping zoeken in het behandelcontact. De groep zal bestaan uit mensen die ervaring hebben met bewustzijnsontwikkeling en die in staat zijn het eigen ontwikkelproces te dragen. Hoe breng je jouw cliënten van de doorgeschoten buitenlichamelijke, snelle doe- of denkmodus naar de meer vertraagde, aardse ontspan- en stiltemodus zodat ze weer in contact komen met eigen natuurlijke en helende bronnen?

We nodigen je uit om door de bril van fundamentele verankering te komen kijken. We zoeken openingen in de eigen basis, het afgestemd zijn op het aardse, het verbonden kunnen zijn met dat wat groter is, met een groter geheel. We maken hierbij gebruik van de kennis van natuurlijke krachten en voorouderlijke tradities en wetmatigheden uit het Oude Weten. Deze op eenheid gerichte inheemse wijsheden bieden een beproefd en praktisch kader voor verbonden kunnen blijven met de eigen natuurlijke en onuitputtelijke bronnen en met een innerlijk kompas. 

Heling is voor een inheemse een spirituele reis. Voordat heling mogelijk is, moet eerst een transformatie worden ondergaan op het gebied van levensstijl, emotie en geest. Bovendien moeten ze dingen veranderen mbt hun fysieke lichaam.
Psychiater en Lakota afstammeling Lewis Mehl-Madrona
geciteerd in De mythe van normaal van Gabor Maté

Een vraag voor jou als begeleider hierbij zal zijn: wat is die basale en pure worteling in jezelf en wat kan je daarvan overdragen aan je uitgeputte cliënten?

Drie dagen waarbij de eigen ervaring voor jezelf als zorgprofessional met zingevingsvraagstukken bij uitputting voorop staat. De ervaringen zijn direct door te vertalen naar de eigen praktijk en cliënten.

Geef je hier op!

bos


Hoe?
De 3 dagen bestaan uit teachings en onderlinge uitwisseling gecombineerd met veel ervaringsleren. Denk hierbij aan: herkennen van onderliggende zingevingsvragen, de innerlijke en uiterlijke levenslijn erkennen, werken met de krachten van het medicijnwiel, afstemming op het lichaam met behulp van felt sense, contact maken met en vanuit de eigen innerlijke ruimte, afstemmen op innerlijke alignment, herhalende vragen, verbinding met een ruimer veld en de natuurlijke elementen daarin, ontdekken welke subpersonen in het lichaam wonen, etc.

We maken gebruik van oefeningen uit het Natuurlijke Oude Weten en moderne wetenschappelijke kennis die door afstemming op de praktijk hun diepte en scherpte krijgen bij burn-outvraagstukken.

Praktische informatie
De driedaagse vindt plaats op zondag 22, maandag 23 en dinsdag 24 september 2024 tussen 9.30 en 17 uur in een ruime lichte zaal op een prachtig, natuurlijk landgoed in Vught (Oost-Brabant). Op het landgoed zijn mooie wandelroutes te maken tijdens de pauzes van het programma.

Kosten bedragen € 989,- per persoon. Dit bedrag is inclusief biologische lunch (zoveel mogelijk van het landgoed) op dinsdag en woensdag en koffie, thee en lekkers. Het bedrag is exclusief 21% btw. De groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

Bij aanmelding volgt een kort telefonisch voorgesprek.
Geef je op via anita@roelandscoaching.nl of maria@mariadaniels.nl, ook voor specifieke vragen of meer informatie.