Wie is Anita Roelands?

September 1993. Ik zit met mijn studiemaatje bij de uitreiking van mijn bul en luister naar de lovende woorden van mijn studiebegeleider over mij en de prestaties die ik tijdens mijn studie heb laten zien. Zij spreekt de bewondering uit dat ik zoveel naast mijn studie deed. We gaan op de foto met een grote smile op ons gezicht en veel bloemen en cadeaus in onze handen. Ik ben trots op mezelf. Eenmaal alleen thuis voel ik me plotseling heel moe.

Ik kwam in 1993 overspannen mijn studie uit. Ik had daar nog helemaal geen naam voor, ik was toen gewoon heel erg moe en had veel weerzin om een baan te gaan zoeken. Ik schaamde me daar diep voor, omdat ik alleen maar gestudeerd had (en daarnaast heel veel studentenbanen had gehad).

Ik was al eerder tijdens mijn studie hondsmoe, maar ik had dat niet goed door. Dus ik ging gewoon door. Uit enthousiasme voor mijn vak gecombineerd met een dosis perfectionisme deed ik vier stages in plaats van één! Anderen hadden daar bewondering voor.

Ik vond mijn vak heel leuk en was tegelijkertijd heel onzeker over mijn eigen kunnen. Ik dacht die onzekerheid op deze manier op te lossen. Dat ging allemaal heel onbewust trouwens, ik dacht daar niet echt over na. Veel doen ter compensatie van mijn onzekerheid was mijn patroon, wist ik later.

Gedurende de jaren die volgden ben ik proefondervindelijk gaan zoeken naar manieren om met mijn enthousiasme, energie en grenzen om te gaan en om dit patroon van energieverlies te doorbreken. Dat ging met vallen en opstaan.

Het onderzoek dat ik in de jaren die volgden gedaan heb, heeft me heel veel tools en inzichten opgeleverd niet alleen over de psychische maar ook over de fysieke kant van stress en burn-out. In mijn begeleiding krijgen beide aspecten daarom alle aandacht.

Dit is wat ik jou gun; dat jij niet zoals ik een aantal keer tegen de lamp aan hoeft te lopen, maar eerder de informatie en handvatten vindt die nodig zijn om overspannenheid of een burn-out te voorkomen. Vandaar dat mijn missie nooit meer burn-out is, net zoals de titel van het werkboek dat ik geschreven heb.

Het kan je een keer overkomen dat je burn-out raakt. Ik wil je helpen de lessen ervan te leren zodat het je nooit meer overkomt. Maar ik maak me er vooral hard voor dat het je nooit overkomt. Vandaar dat ik het e-book geschreven heb met tips en handvatten hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Ik wens je een gevulde accu toe zodat je elke dag fit en fluitend naar je werk komt en met heel veel plezier en inspiratie je werk kunt doen!

Lieve groet,

 

Anita Roelands in de podcastserie Een Burn-Out en nu? van Anne Lindenkamp.
#2.1 Herstellen van een burn-out. Hoe doe je dat? Burn-out coach Anita Roelands legt het uit." (ook op Spotify)

Anita in de podcast bgreatinbusiness van Greta Krijgsman. Klik op onderstaande link.

bgreatinbusiness-podcast #10 Vanuit inspiratie & expertise een succesvol bedrijf opschalen- interview met Anita Roelands