Overleggen met effect
anita roelands & Rob de Ruiter

Hoe zorg je ervoor dat anderen werkelijk naar je luisteren? In mijn boek Overleggen met effect lees je over het geheim van overtuigende gesprekken

Om te bestellen: klik op het boek, het kost slechts €13,50
Met voorwoord van Job Cohen, vergaderaar en overlegger bij uitstek!

Soms kun je in gesprekken het idee krijgen dat je boodschap gewoon niet overkomt bij de ander. Is het gebrek aan chemie? WIL de ander gewoon niet luisteren? Voor je het weet, herhaal je dezelfde boodschap nog eens en val je in herhaling. Herhaling werkt niet.

Gesprekken kunnen heel vervelend of frustrerend verlopen. Een reden kan zijn dat je geen klik ervaart, de ander reageert op hele andere dingen dan jij bedoelt, je merkt irritatie bijd e ander, terwijl je geen idee hebt waarom, je drukt je idee erdoor of je laat de ander maar praten.

Wat supergoed werkt is om de 'taal' van de ander te leren spreken. Dit leer je door eerst te zien welke 'taal' (=stijl) jij eigenlijk spreekt en door te zien welke stijl de ander gebruikt. Niet elke stijl is hetzelfde. Er zijn 4 stijlen, zelf gebruik je er (onbewust) minstens één. Je leert dus hooguit 3 nieuwe stijlen spreken, zodat de ander gemakkelijk naar je luistert en jij jouw doelen moeiteloos bereikt.

In mijn boek Overleggen met effect leer je op heldere wijze hoe je de 'taal' van de ander kunt spreken en in te schatten welke inbreng het gesprek nodig heeft. In het boek krijg je op korte en bondige wijze verschillende wonderlijk effectieve manieren van communiceren aangereikt en geven we praktische tips hoe deze aangeleerd en toegepast kunnen worden.

Vervolgens leer je in het boek de 'dynamische gesprekstechniek' waarmee je uit de voeten kunt in je dagelijkse communicatie op het werk. Met deze gesprekstechniek kun je iedere overlegsituatie aangrijpen als een doorslaggevend moment om echt contact te krijgen met de ander en actief sturing te geven aan je gesprekken.

Overleggen met effect is bedoeld voor iedereen die geregeld overleg voert en merkt dat dat soms onnodig veel energie en tijd kost en die met gesprekken liever 100% effect wil sorteren.

Ervaar het zelf en bestel nu het boek!

Over de auteur(s)
Wie Anita Roelands is, kun je hier lezen.

Rob de Ruiter is mede-auteur, hij bekleedde diverse managementfuncties in het bedrijfsleven en is op dit moment zelfstandig ondernemer.

Lees meer over Anita's 2e boek Nooit meer burn-out! - in drie stappen leren genieten van werk en leven