geïnspireerd aan het werk!
traject om je drijfveren te kennen en te gebruiken

Ben jij professional en

 • ben je de passie in je werk kwijt?
 • doe je niet het werk dat je werkelijk zou willen?
 • vraag jij je af hoe je de komende vijf jaar van je loopbaan gaat inrichten?
 • weet je wel wat je niet wilt, maar niet wat je wel wilt?

 Dan is het loopbaantraject “Geïnspireerd aan het werk” iets voor jou.

 Het loopbaantraject helpt je te zien wat je werkelijk wilt met je werk en loopbaan. Je ontdekt wat jou inspireert zodat je van daaruit keuzes maakt en daadwerkelijk (loopbaan-) stappen zet.

Hoe ziet het traject er uit?

In vijf sessies van twee uur worden in een diepgaand drijfverenonderzoek je interesses, drijfveren, rode draad en de randvoorwaarden om prettig te kunnen werken zichtbaar. Je vertaalt dit naar verschillende loopbaanrichtingen of beroepsvoorkeuren, in termen van taken, functies en organisaties. Deze loopbaan richtingen onderzoek je in de markt, dit is een oriëntatiefase. Na deze arbeidsmarkt oriëntatie krijg je een realistisch beeld van de functie-inhoud en/of branche en kun je doorvoeld keuzes maken en je richting bepalen.

Je zet daarnaast concrete stappen om je loopbaanwensen direct al te verwezenlijken in je huidige werk. Op deze manier implementeer je jouw voorkeuren in het werk en krijg je er meer regie over.

Wat kan het traject “Geïnspireerd aan het werk” voor je betekenen?

 • je kent je eigen verhaal en rode draad in je loopbaan
 • je kent je diepere drijfveren en passies
 • je kent je eigen talenten, kwaliteiten en valkuilen
 • je weet wat je volgende loopbaanperspectief is
 • je onderzoekt de markt vanuit eigen wensen
 • je hebt een realistisch plan om je droombaan te verwezenlijken
 • je zet concrete stappen naar geïnspireerd werk

In het traject kijken we naar de volgende vragen:

 • wie ben je/ wat is je verhaal/wat is je rode draad?
 • wat wil je?
 • hoe vertaal je dat naar nieuw werk ?

In de eerste fase van de begeleiding is het nodig om de realiteit buiten de deur te houden om goed in contact te komen met je echte drijfveren, maar ook met je eigen verhaal, wie je ten diepste bent. Dit is de reflectiefase. Als de drijfveren, de rode draad en je kwaliteiten eenmaal duidelijk zijn, dan formuleer je je loopbaanfocus. Dan pas wordt de realiteit erbij betrokken en volgt de oriëntatiefase.

De oriëntatiefase is een oriëntatie op de arbeidsmarkt en de mogelijkheden van jouw loopbaanfocus binnen die markt. Je gaat dit actief verkennen en je slijpt je loopbaanfocus met de nieuw vergaarde kennis aan. Hoe meer je droombaan afstaat van je huidige kennis en ervaring, hoe langer het zal duren voordat je nieuwe doel verwezenlijkt is. Een realistisch plan van aanpak is daarom een onmisbaar onderdeel van het traject. Binnen het traject kunnen eerste aanzetten tot solliciteren gedaan worden.

De kosten

De kosten zijn voor organisaties €2067,50 (= incl evaluatie, Latent Talent onderzoek en persoonlijkheidsonderzoek + rapportage, excl BTW).
Voor particulieren gelden gereduceerde tarieven en kost het traject €1464,10 incl BTW (excl Latent Talent onderzoek, persoonlijkheidsvragen-lijst en evaluaties).

Interesse?

Bel voor een vrijblijvende en gratis intake naar 075-7720256 of neem contact op via info@roelandscoaching.nl

Zoek je naast het uizoeken van je drijfveren en vinden van je loopbaanfocus ook handvatten om de arbeidsmarkt op te gaan om te solliciteren of netwerken? Kijk dan hier voor een uitgebreider loopbaantraject.